Протести: ден 43-49

Кратък обзор на събитията от седмата седмица на протести:

29 юли 2013, ден 46:

“Съндей таймс” пише, че Майката на Станишев го посъветвала да се оттегли. Скоро след това vesti.bg отразиха новината позовавайки се на английския сайт.

По време на протестите в 40-тия ден протестиращите обсадиха сградата на НС (виж тук ден 40). Ето позицията на МВР след случая със счупените прозорци на автобуса, с който беше направен опит за извеждане на депутати.

На същия ден, проф. Калин Янакиев публикува интересно мнение за събитията във вторник вечер.

30 юни 2013

Портал “Култура” публикува обзор на проведената дискусия “Героят на нашето време”.

31 юли, ден 48:

Дори и проваляйки се, протестите успяват, написаха от WebCafe.bg в опит да резюмират интервю на Иван Кръстев в публикация за британския в. “Гардиън”.

На същия ден Би Ти Ви проведе интервю с президента Росен Плевнелиев, който отново изказа вижданията за протестите и случващото се в страната.

1 август, ден 49:

На първи август, OFFNews.bg публикува информация, че миналата сутрин, около сто на брой протестиращи дошли с автобуси от Благоевград и Гоце Делчев са получили призовки за явяване в местните районни полицейски управления. Ето и коментара на Страхил Василев от Dnevnik.bg.

Друга значима публикация във Vesti.bg във връзка със срещата на Плевнелиев и Константин Пенчев: Президент и омбудсман: Още по-тежки протести наесен.

Малка теория на конспирацията – публикация на Тони Николов в портал “Култура”.

Ето и линк към едно проникновено интервю с Красен Станчев, пропуснато в предишните обзорни постове: “Цената на кабинета “Орешарски”.

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>