50-ти ден и отвъд

На следващите редове ще откриете резюмирана версия на събитията от петдесетия ден на протестите и дните след това. Август по принцип е месецът на отпуските, но въпреки това имаше какво да се случи.

Пешеходен поход “Орешарски марш”

На трети август сутринта, четирима души се отправиха на протестен пешеходен поход “Орешарски марш”. Техният план беше да извървят пеша разстоянието от София до Резиденция Евксиновград за 11 дни като по пътя си минат през Пловдив, Стара Загора, Бургас и Варна. Повече подробности за първият ден на похода можете да научите от новината на Дневник.

Мнения на български интелектуалци

Кое прави българските протести различни – поглед на Иван Кръстев за разликата между нашите протести и тези в другите страни.

Чуждестранни медии

ФИГАРО: “Софийската пролет” разклаща олигархията – обзорна статия на Bivol.bg за първите 52 дни на протестите.

В България се случва нещо удивително – Йохана Даймел, немски политолог, говори пред Дойче Веле за събитията в страната ни.

Новини от Президенство, Парламент и Народно Събрание

Президентът наложи вето на бюджета – статия на OFFNews.bg.

“Протестът проговори”, суматоха на пресконференцията – В пресклуба на БТА са Жюстин Томс, Асен Генов, Теодор Михайлов, актьорът Ивайло Захариев, Ясен Атанасов, поетът Иван Димитров, Лъчезар Косев.

Освен всичко останало, във връзка с протестите с благословията на Негово светейшество българския патриарх Неофит се отслужи общ молебен за духовно обединение и нравствено преображение на българския народ.

Ден 70-ти:

Силата и слабостта на протеста – обзорна статия на Trud.bg

За всичко пропуснато, можете да изпратите линк от формуляра по-долу:

[contact-form-7 404 "Not Found"]

 

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>