Mitko Ivanov

Crafts Done Well

Какво научих от първите седем дни на протестите?

Никога не съм се интересувал от политика и ми беше любопитно една седмица да чета новини, коментари във Фейсбук, мнения на политици, политолози, граждани

Най-голямо впечатление от всичко ми направи колко изпразнена от съдържание, колко куха дейност може да бъде това да се занимаваш с политика. Нищо истинско не видях. Игра на запазване на твърдия избирател, разпределяне на бизнес територии чрез използване на системата на държавата, платени манипулации и ред други. Зарадвах се, че съм спестил години от живота си в преследване на Михаля и празни занимания и размишления.

Ще продължа да участвам на протестите, постоянствайки и настоявайки за промените около, които се обединихме. Промени целящи да подредят нещата по-добър начин. В същото време ще се опитвам да събера и наредя и всичко разхвърляно в мен самия, по подобие на народа, които се опитва да подреди нещата по-добре за себе си.

Ние решихме да се вгледаме по-отговорно в действията на политиците ощипани силно от сигнал, че нещо там вътре става, нещо не си е на мястото. Сякаш студен душ ни обля и ни накара да видим кристално ясно прогнилата ябълка, от която иначе вече дълги години бяхме свикнали да отхапваме.

По същия начин си мечтая да ми се отдава по често да се вглеждам и в самия себе си. Да виждам какво става в мен и да водя неспирна война с паразитите, които са окупирали и присвоили пространството в и около сърцето ми и не ми дават да се нарека истински свободен…

… макар също да е вярно и че най-големият предател съм си бил винаги аз самият.

Запишете се за следващите статии свързани с протеста. В момента се подготвя следващата обзорна статия с хронологично представени новини и мнения и коментари на различни граждани и обществени личности.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.