Евелина и Йоанна отговарят на въпроси за Brain Workshop Institute

 

От началото на март до средата на май поех предизвикателството да участвам в StartItSmart | Preaccelerator. Така на едно от планираните в програмата обучения се запознах с Георги Мишков от Brain Workshop Institutе. Останах много доволен и от обучението на Георги и приятно изненадан от ентусиазма на хората от BWI.

Ето какво научих впоследствие от Евелина и Йоанна:

Какво е Brain Workshop Institute?

Евелина Проданова от Brain Workshop Institute

Евелина Проданова от Brain Workshop Institute

Евелина:  BWI е уникална за нас платформа, която събира не един талант на едно място с цел той да бъде споделен с по-широка аудитория от хора. Стремим се да споделяме своите мисли, знания, идеи с търсещите ни съмишленици, а такива има не малко. BWI e свободна форма на изразяване, арена, на която можем да разгръщаме свободно своите инициативи и която е достъпна за обществото.

 

 

 

Йоанна Георгиева, Brain Workshop Institute

Йоанна Георгиева, Brain Workshop Institute

Йоанна:  Brain Workshop Institute е израз на предприемаческия ни дух и дава по-пълна възможност за разкриване на нас като личности. Представяйки опита и гледната точка на всеки от екипа, имаме възможност да обменяме идеи и да стимулираме проактивността като двигател на прогреса. Визията ни е свързана с изразяване на собствени позиции, тяхното отстояване и кураж да бъдем различни.

Как се зароди идеята и в какъв етап от развитието се включи ти самата? С какво те грабна Brain Workshop?

Евелина: Идеите идват от хората, по същия начин с BWI – първи бяха хората. Учредителите на института сме общо 9. Познавахме се по различни канали, но се събрахме, обединени около желанието да създадем пространство, в което всички наши идеи могат да се превръщат в реалност. Това, разбира се, носи със себе си предизвикателство, което не е никак малко. Всички членове на Института се развиват в различни сфери и работят на различни места. За всички ни денонощието има 24 часа и както на много други това време се оказва недостатъчно за разгръщане на всички хрумвания.

Включих се в самото му начало, а ме грабна със свободата и ентусиазма на хората – свобода на мислене, действане, необременеността на част от българското мислене, че у нас нещатата не се случват – напротив, ние от BWI сме на мнение, че нещата не само, че се случват у нас, ами те се случват навсякъде, стига да има ентусиаст и той да положи усилия.

Йоанна: Включих се съвсем в началото на проекта, преди стартирането на официалния сайт. Нещата се случиха спонтанно- точно в този момент имах опит в обществените поръчки на тогавашното ми работно място и се бях сблъскала с редица конфликтни моменти в нормативната база, които имах нужда да споделя. По този начин колелото се завъртя и платформата започна да се развива все по-активно, присъединиха се нови членове и проектите излязоха извън рамките на виртуалното пространство.

Разкажи интересна история свързана във връзка с някоя от инициативите на Brain Workshop

Евелина: Фактът, че BWI е създаден изцяло на доброволчески начала ни помага да се подкрепяме безкорисно в ситуации, които са трудни и проблемни за нас. Имали сме различни пречки в организацията на някои събития, както и невъзможност на наш лектор да присъства, но готовността да си помагаме и стремежът към това да случваме нещата са буфери за всички проблеми и досега сме успявали успешно да отреагираме на всяка ситуация. Разбира се, готови сме за всички други предизвикателства и знаем, че такива ни очакват.

Йоанна: Екипът ни несъмнено се сблъсква с трудности и най-често те са свързани с дребни детайли, които обаче се оказва, че “изяждат” доста от нашето време. Положителният момент в ситуациите е, че независимо, че всички са сериозно ангажирани, успяваме да се координираме и да сме гъвкави по отношение на гладко протичане на процесите.

Какво послание би отправила на хората, които четат това интервю?

Евелина: Щом са стигнали до този сайт, явно са търсачи на интересни материали, за което ги поздравявам. Един професор, който много уважавам, преди години ми каза, че едно от най-хубавите ни качества, на нас младите (че нали все се обсъждат негативните личностни характеристики на поколение У) е, че сме търсещи и питащи “защо”. Моето послание към всички е да не спират да питат защо и никога да не спират да търсят – по-доброто от живота, от себе си, за себе си…

Йоанна: Посланието ми е да отстояват себе си и своите цели, да не се примиряват с обстоятелствата, а да създават възможности. If opportunity doesn’t knock, build a door :)

Какво е следващото предизвикателство, пред което се изправя Brain Workshop?

Евелина: BWI се изправя пред предизвикателства често, защото членовете му са пълни с идеи. Работим върху разработването на няколко конкретни обучения, които да превърнем в класов продукт. След редица семинари и едно по-мащабно обучение сред младите таланти от YEN (Young… – вътрешна за HP структура) забелязахме колко голям интерес провокират нашите членове – с това, което правят и начина, по който го споделят. Така че скоро можете да очаквате повече от нас!

Йоанна: Таргетираната аудитория, към която сме насочени, сама по себе си винаги представлява предизвикателство. Несъмнено трябва да сме на високо ниво и да следим и изучаваме задълбочено ситуациите около нас, за да защитаваме доверието, което ни се гласува. Същевременно множеството нови идеи, които генерираме, поставят нелеката, но вдъхновяваща задача за тяхното постигане.

Всички интевюта и статии на български

Разберете първи за публикуването на следващата история

Запишете се в нюзлетъра за да не пропуснете следващата интересна история.

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.