Mitko Ivanov

Crafts Done Well

#HiddenCash пристигна в София

hidden cash quote

Преди една година, точно на 22-ри май 2014 анонимен човек създава Twitter профила HiddenCash. Още първата седмица над сто и петдесет хилядите последователи на профила в Twitter се впускат в търсене на пликове, в които има по една стодоларова банктнота.

@HiddenCash подсказва къде точно е скрит плика докато някой не го намери и не си направи снимка с него, в която тагва и Hiddedn Cash.

Оказва се, че става дума за между 35 и 45 годишен мъж, строителен предприемач, който е искал да се отблагодари на обществото за успехите си по този забавен начин.

Година и три месеца, по незнайни пътища Hidden Cash пристигa и в София.

HiddenCash Sofia има за цел да популяризира дейността на различни инициативи чрез Фейсбук страницата си като подтиква участниците в HiddenCash, в момента в който намерят плика с парите и бележката вътре, да споделят снимката с бележката обратно на страницата и да ги предизвикат да дарят същата сума на организация по техен избор.

Например: Аз намирам плика, в който има 50 лв и бележка. Публикувам моя снимка с бележката и парите, на страницата на Hidden Cash и казвам, че искам същата сума да бъде дарена на фондация “Четири лапи”.

След това, Hidden Cash внася сума от 50 лв по банкова сметка на организацията, на която късметлията, който е намерил плика се е спрял.

Последната стъпка в този процес: Hidden Cash Sofia качва снимка на банковото извлечение на станицата на HiddenCash във Facebook, за да видят всички, че сумата е дарена.

hidden cash Sofia image

Кога ще бъде скрит първия плик?

В началото на август.

Ако искате да участвате, следете страницата на инициативата.

Разберете първи за публикуването на следващата история

Запишете се в нюзлетъра за да не пропуснете следващата интересна история.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.